TECHNIEK

De technische ruimte is het kloppende hart van uw self-carwash. Van hieruit wordt alles gestuurd voor een feilloze werking van de installatie.

Een wasbeurt in een self-carwash verloopt volgens een aantal stappen. Hier kan u de techniek van naderbij bekijken die achter elk van deze stappen zit.

JETONS

JETONS

Wanneer er zich een wasklant aanbiedt, dan dient hij eerst jetons aan te schaffen om de self-carwash te doen werken. Wij bieden gepersonaliseerde jetons aan, met uw naam en/of logo. Deze jetons kan u verkopen via onze jetonautomaat die biljetten aanvaardt. Desgewenst kan deze automaat ook worden uitgebreid met opties zoals muntgeld en betaalkaarten.

WASPROGRAMMA

WASPROGRAMMA

Nadat de klant de jetons heeft aangekocht kan hij zijn voertuig beginnen wassen. Het meerendeel van de mensen volgt het wasprogramma zoals dat staat beschreven op de bedieningspanelen. De volgorde hiervan is: VOORWAS - SCHUIMBORSTEL - SPOELEN - WAX - SPATVRIJ DROGEN. Hieronder vindt u een beschriving van wat ieder wasproces juist inhoudt.

VOORWAS

VOORWAS

Tijdens de voorwas wordt de wagen afgespoten met water en zeep onder hoge druk. Zo worden de grootste vuildeeltjes al weggespoeld. In de technische ruimte staan daarvoor hogedruk-pompen en zeep-doseerders.

SCHUIMBORSTEL

SCHUIMBORSTEL

Het harnekkige vuil wordt met behulp van de schuimborstel van de wagen geveegd. Terwijl men over de wagen wrijft met de borstel wordt het voertuig volledig bedekt met een dikke laag actief schuim. Het schuim zelf wordt gemaakt in de technische ruimte met ons schuimsysteem.

SPOELEN

SPOELEN

Nu het actieve schuim heeft ingewerkt op het vuil kan men beginnen de wagen onder hoge druk af te spoelen. Zo verschijnt er een propere wagen van onder de schuimlaag. Maar om de wagen proper te houden zijn de volgende 2 stappen ook van groot belang.

WAX

WAX

Door een waxlaag aan te brengen krijgt en behoudt de wagen een glansrijk oppervlak. De hoeveelheid wax kan u als uitbater zelf bepalen en wordt ook gedoseerd met doseerpompen. Ook de kwaliteitsvolle wax van het merk Henkel kan bij ons aangekocht worden, kijk voor meer info bij carwash-chemie.

SPATVRIJ DROGEN

SPATVRIJ DROGEN

Voor de laatste stap wordt het water behandeld door ontharders en een omgekeerd-osmose systeem. Door de wagen met dit kalkvrij water te spoelen kan deze vlekvrij opdrogen.

WARM WATER

WARM WATER

Om het beste wasresultaat te bekomen wordt er warm water gebruikt voor het wassen van de wagen. Dit kan zowel met aardgas of met stookolie. Er wordt gekozen voor een energiezuinige gasbrander.

WINTERMAATREGELEN

WINTERMAATREGELEN

Wagens buiten wassen bij winterse vemperaturen ver onder nul? Geen probleem voor een Pro-Wash self-carwash.

Enerzijds zijn al onze self-carwashes uitgerust met vloerverwarming. Dit betekent dat er geen ijslaag wordt gevormd. De klanten kunnen veilig rond hun wagen stappen om deze te wassen.

Anderzijds wordt er bij vriestemperaturen automatisch een watercircuit in werking gesteld zodat er constant water stroomt door al de leidingen van de self-carwash. Op die manier is er nooit stilstaand water waardoor de leidingen kunnen vastvriezen. Dit water wordt telkens opnieuw rondgepompt zodat er van verspilling geen sprake is.

CONTROLE VAN OP AFSTAND

CONTROLE VAN OP AFSTAND

Dit wil zeggen dat u met een internetverbinding of zelfs met uw gsm of smartphone de statistieken van uw carwash kan bekijken. Ook wanneer er een probleem is in de wasinstallatie krijgt u automatisch een sms'je zodat u zo snel mogelijk kunt ingrijpen.