ALGEMEEN

RENTABILITEIT

RENTABILITEIT

Wij geven u een zo goed mogelijk antwoord op wat misschien wel de belangrijkste vragen zijn bij aanvang van dergelijk project, namelijk: "Wat kost het?" en "Wat gaat het mij opbrengen?".

Aan de hand van een locatie-studie kunnen wij u (en uw bank) een volledige berekening geven van kosten en opbrengsten. Wat is er nodig voor een break-even, vanaf wanneer wordt er winst gemaakt, hoeveel klanten zal mijn nieuwe wasstraat dagelijks gemiddeld mogen verwelkomen, wat verbruik ik aan water, elektriciteit en gas,... U krijgt een overzichtelijk schema zodat u vooraf weet waaraan u begint en wat u mag verwachten zonder dat u voor verrassingen komt te staan.

VOORONTWERP

VOORONTWERP

Na een eerste gesprek krijgt u een duidelijker idee van wat mogelijk is, en wij kennen uw wensen om u een totaal-concept op maat te kunnen aanbieden.

Hierbij hoort uiteraard ook iets visueels, namelijk een voorontwerp van de carwash. Dit ontwerp bestaat uit 2 delen. Eerst bekijken we wat mogelijk is op het terrein dat u voor ogen hebt. Op basis daarvan wordt een siteplan uitgewerkt in 2D en 3D met daarop het gebouw, de verkeersstroom, de stofzuigers,... Dan kijken we in het gebouw naar de wasstraat zelf. Afhankelijk van de grootte van de washal kunnen we de lengte van de wasstraat gaan bepalen. Hiervan wordt dan ook een gedetailleerd plan getekend zowel in 2D als 3D. Zo ziet u in één oogopslag welke toestellen waar komen te staan.

Ook bij de onderhandelingen met uw bank zijn dergelijke plannen een meerwaarde voor uw dossier.

Bij verdere samenwerking worden deze plannen doorgespeeld aan de architect zodat de nodige stedenbouwkundige vergunning kan worden aangevraagd.

MILIEU

MILIEU

Om een wasstraat te bouwen heeft men een ook een milieuvergunning nodig. Afhankelijk van de ligging volgens het gewestplan is dit een Klasse II of Klasse III vergunning.

Alle processen van carwash zijn afgesteld om een zo economisch mogelijke werking te garanderen. Zo wordt er bijvoorbeeld met frequentieregelaars gewerkt om motoren niet onnodig te laten draaien. Dit is zowel goed voor het milieu als voor uw return-on-investment.

De vergunningsaanvraag wordt volledig door ons opgesteld en ingediend bij het gemeentebestuur. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een zeer hoog slaagpercentage in het verkrijgen van vergunningen.

Indien u werkt met een eigen milieucoördinator geven wij uiteraard al onze expertise op dit vlak, alsook de plannen en documenten door zodat een perfecte aanvraag kan opgesteld worden.

Ook bestaande carwashes waarvan de huidige milieuvergunning op z'n einde loopt kunnen wij helpen om een nieuwe aanvraag in te dienen. Volgens de huidige regelgeving dient elke autowasplaats uitgerust te zijn met een waterzuivering, kijk voor meer info hierover bij waterrecuperatie.

WERFOPVOLGING

WERFOPVOLGING

Wanneer alle vergunningen binnen zijn kan men beginnen bouwen aan de Carwash. Er wordt begonnen met de rioleringswerken en de terreinverhardingen door uw of onze aannemer. Ook het gebouw wordt geplaatst of vernieuwd waar nodig door de aannemers. Van zodra bepaalde werken zijn uitgevoerd kan onze installatieploeg aan de slag voor de montage van de wasstraat, de techniek en de waterzuivering.

Wanneer alles is uitgevoerd volgens de wensen van de klant kan de werf opgeleverd worden en kan de wasstraat opengaan voor het grote publiek.

Voor en tijdens deze bouwwerken wordt de werf nauwgezet opgevolgd door onze mensen. Bij werfvergaderingen met de architect en aannemer(s) is ook steeds iemand van ons aanwezig wat zorgt voor een duidelijke communicatie en een vlot verloop van de werkzaamheden.